Alan-Pims-Blog-3

Kip: het ultieme stukje vlees voordat je gaat fitnessen

Ben jij bezig met fitness en zoek je de juiste voeding om je spieren in massa toe te laten nemen? Dan is het belangrijk om voldoende kip te eten. Een onsje kippenborst bevat maar liefst 30 gram eiwit en heel weinig vet. Kortom, heel geschikt voor sportieve types!

Zelf met kip variëren is mogelijk op allerlei verschillende manieren. Buiten de deur een kippetje eten bij Alan & Pim’s is ook een slim, verantwoord en verrukkelijk idee!

Bouw spiermassa op met een kippetje

Fitness en voeding lijken twee verschillende zaken, maar toch kunnen ze elkaar zeker versterken. Door te fitnessen geef je namelijk groeiprikkels door aan je spieren. De juiste voeding, in combinatie met voldoende rust, zorgt ervoor dat je spieren gaan groeien.

De perfecte voeding om je spieren een boost te geven, is eiwitrijk voedsel. Kip zit net als bijvoorbeeld rosbief, tonijn, eieren en Parmezaanse kaas bomvol eiwitten.

Gevarieerde kiprecepten om uit te proberen

Om je spieren optimaal te laten groeien, is het eten van kipgerechten dus zeker een goed idee! Het is niet alleen lekker, maar ook snel te bereiden. Je staat geen uren in de keuken voordat je eindelijk naar de sportschool kunt gaan.

Gelukkig is kip ook nog eens op allerlei verschillende manieren te bereiden. Je kunt het bijvoorbeeld braden, roken of grillen. Door de vele mogelijke variaties blijft het eten van een kippetje aangenaam en wordt het niet snel saai.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de ultieme bodybuilder-maaltijd: kipfilet met broccoli en rijst? Kip is niet alleen met rijst te combineren. Bijgerechten die ook heel geschikt zijn in combinatie met kip zijn: pasta, brood of aardappelen. En groenten die nog meer prima bij kip smaken zijn onder andere champignons, tomaat en courgette. Je kan bijna iedere groente wel met kip matchen. Ook met kruiden en sausjes valt genoeg te combineren. Bereid je kip bijvoorbeeld eens met currykruiden, satékruiden of een ajam pangang saus.

Een nog smakelijker idee: kip eten bij Alan & Pim’s

Op zoek naar nog meer afwisseling? Het eten van een kippetje buiten de deur is een aantrekkelijk idee voor aanvang van je sportsessie. Zo krijg je toch je dosis eiwitten binnen en hoef je daar zelf geen moeite voor te doen in de keuken.

Genieten is het toverwoord bij Alan & Pim’s. Bij Alan & Pim’s bieden we je een zeer ruime menukaart met de smakelijkste kipgerechten. De kippetjes van het spit zijn onze specialiteit. Je hebt onder andere de keuze uit een hele of halve kip van het spit met de volgende kruiden:

Alan & Pim’s gekruid

Provençaalse

Bitter Sweet BBQ

Kip Chimichurri

Je zult merken dat onze kippetjes heerlijk mals en vers zijn. Dit komt doordat ze een goed leven hebben gehad met voldoende bewegingsvrijheid en de juiste voeding.

Je maakt jouw kipgerecht compleet met één van de heerlijke side dishes: verse biologische friet, aardappeltjes, salade, huisgemaakte appelmoes of een ander bijgerecht. Het is allemaal mogelijk. Ook zijn er verschillende sauzen beschikbaar voor een extra smaaksensatie.

Eet jij je kippetje liever thuis of onderweg naar de sportschool op? Maak dan gebruik van de take away. Dat is lekker, eiwitrijk en makkelijk!