Alan-Pims-Blog-4

De lekkerste wijnmatches voor bij je kippetje

Organiseer je een etentje voor familie of vrienden? Of heb je een romantisch diner voor twee op de planning staan? Drink je daar het liefst een dorstlessend wijntje bij?

Je kent vast wel het gevoel dat je in de supermarkt of slijterij staat en enorm veel soorten wijn ziet staan. Je hebt geen idee welke fles wijn het lekkerste bij jouw gerecht smaakt.

Als kipkenners weten wij precies welke wijn goed matcht met verschillende soorten kip. Lees snel verder om erachter te komen welke fles wijn jij het beste kunt openmaken tijdens je etentje!

Zoveel soorten kip, zoveel soorten wijn

Kip wordt niet voor niets ‘het meest veelzijdige stukje vlees’ genoemd. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken. Pittig, gekruid, ongekruid. Je kunt het ook nog eens op allerlei manieren bereiden: braden, grillen, barbecueën, roosteren, roken, frituren, pocheren of stomen. Hoe smaakt jouw favoriete stukje kip?

Dan zijn er ook nog eens zoveel soorten wijn: droog, fruitig, licht, krachtig, pittig… Noem het maar op! Wij hebben diverse kippetjes gegeten met verschillende glazen wijn en hebben de resultaten voor je genoteerd. Daarmee kun je zelf je perfecte kip-wijn match maken.

Welke wijn drink je bij…?

Naturel gebraden of gegrilde kip

Bij een naturel gekruid kippetje, kan je zowel witte als rode wijn drinken. We raden je een subtiele witte wijn aan. Bijvoorbeeld een zachte witte Sierra de Enmedio. Als je gaat voor een rode wijn, raden we je een lichte rode wijn aan. Kies bijvoorbeeld voor de sappige Les Gites Rouge.

Kip met een romige saus

Ga je kip met roomsaus eten? Een witte wijn met karakter past het beste bij dit romige gerecht. Kies voor een intense witte wijn. Bijvoorbeeld een rijke Chardonnay, zoals de Les Gites. Een andere tip is de Chiara. Een licht stuivende witte wijn met aroma’s van bloemen en citrus.

Gepocheerde of gestoomde kip

Gepocheerde of gestoomde kip smaakt nog beter als je er een goed glas volle witte wijn bij drinkt. Bijvoorbeeld een lekker glas witte Les Gites die een milde en frisse smaak heeft.

Pittige kip

Bij pittige kip kun je zowel witte als rode wijn drinken. Ga je voor een witte wijn? Kies dan voor een volle witte of een fruitige witte wijn. Bijvoorbeeld een exotische Sierra de Enmedio. Gaat je voorkeur uit naar een rode wijn? Dan raden we je een zachte rode wijn aan. Die kan de pittigheid van de kip aan. Denk aan de elegante Sierra de Enmedio Monastrell.

Gegrilde kip in vette jus

Serveer jij een kippetje overgoten met jus? Bij kip met vette jus past een krachtige rode wijn. Aanrader is de Sierra de Enmedio Monastrell. Een stevige, maar elegante wijn, bestaande uit veel zwart fruit, wat specerijen en drop.

Salade met gegrilde kip

Ga jij voor een frisse salade met kip erdoor? Zowel rode als witte wijn behoren tot de opties. Kies voor een fruitige rode wijn, zoals de Les Gites Rouge. Of ga voor een witte Chiara. Een licht stuivende witte wijn met aroma’s van bloemen en citrus.

Kruidige kip

Staat er een kruidig kippetje bij jou op het menu? Een lichtzoete rosé is een fijne combinatie met gekruide kip.

Hopelijk kun je iets met onze tips en weet je nu beter welke fles wijn je het beste in kunt schenken tijdens je etentje. Het zijn natuurlijk nog maar enkele suggesties. Er valt nog veel meer te variëren met kip en wijn. Laat je daarom gerust verder adviseren door de wijnkenners in de slijterij.

Of kom een wijntje drinken bij Alan & Pim’s

Houd je ervan om een hapje buiten de deur te eten? Kom eens een kippetje van het spit eten bij Alan & Pim’s. Onze medewerkers weten precies welk wijntje lekker smaakt bij ieder soort kip dat we serveren. We adviseren je graag. Geniet van een vers gegrild en smakelijk kipgerecht in combinatie met een heerlijk glas wijn!