Het concept

Alan en Pim’s is begonnen in de zomer van 2015 met een eerste vestiging in Rotterdam en al snel volgde de vestiging in Utrecht begin 2018. Een jongensdroom die uitkwam, een eigen horecazaak met een duidelijk en bewust concept. Nederland is gek van kip, Alan & Pim’s is uitgegroeid tot een horecaconcept voor jong en oud.

Ons concept is simpel: we serveren de lekkerste kip van Nederland. In verschillende soorten en maten, zoals een hele of halve kip, kippeling of een kipburger. Maak je gerecht af met één van onze side dishes. Heb je daarna nog plek? Dan serveren we graag een overheerlijk dessert.

De kaart is eenvoudig, geen keuze uit tientallen gerechten maar alles is dan ook vers. We hechten veel waarde aan kwalitatieve producten. Daarom serveren wij bijvoorbeeld huisgemaakte appelmoes, verse biologische frieten en ook de BBQ saus komt uit eigen keuken. Er wordt alleen gebruik gemaakt van verse en eerlijke producten en dat proef je!

Eerlijke kippen zijn belangrijk voor ons. Daarom komen al onze kippetjes bij Tante Door vandaan. Deze echt Hollandse kippen leven in een ruime stal, krijgen vers water en alleen gestrooide granen. De bemesting die wordt gebruikt is 100% plantaardig en de kippen zijn vrij van antibiotica. Dus geen plofkip maar wel topkip.

Heb je trek in een lekker biertje? Het tapbier is Ruhrgold en de lokale bieren komen o.a van Brouwerij Maximus en vele anderen. Naast het tapbier serveren we ook nog een assortiment aan speciaal bier, zoals van Brouwerij ‘t IJ. Of wat dacht je van een  overheerlijke Gin Tonic of frisdranken met bijzondere smaken zoals rabarber en peer/rozemarijn?

Vier redenen waarom de kip van Alan & Pim’s belachelijk lekker is

Ben jij ook zo gek op kip? Kip is mager, rijk aan vitamines en eiwitten en daarom dus supergezond. Benieuwd naar het geheim achter de heerlijke kip van Alan & Pim’s? Lees dan snel verder! Een voorproefje: het heeft met de oorsprong van de kip te maken.

Nederland houdt van kip

Kip is na varkensvlees de meest gegeten vleessoort in Nederland. Veel Nederlanders houden dus van kip! Er is nog steeds veel te doen omtrent de levensomstandigheden van kippen. Kip is lekker, maar het is nog lekkerder wanneer de kip een goed leven heeft gehad. We vertellen je daarom graag het geheim achter de kippen van Alan & Pim’s.

Tante Door kip

Ruime stallen, goed eten en vers water. Bij Alan & Pim’s vinden we het belangrijk dat onze kippetjes een goed leven hebben gehad. Want eerlijk is eerlijk, dit bevordert uiteindelijk ook de smaak. Daarom gebruiken wij alleen kippen van Tante Door. Dit zijn echte Hollandse kippen, die in de Achterhoek uit het ei kwamen. Lees hieronder waarom onze kip van ‘t spit zo belachelijk lekker is.

Eerlijk is heerlijk! Kip bestellen doe je bij Alan & Pim’s!

tante-door

Reden 1: Genoeg ruimte om te bewegen

Alle Tante Door kippen verblijven in ruime stallen waar ze genoeg bewegingsruimte hebben. Ze scharrelen rond in de stal in kleinere groepen. De stal is voorzien van daglichtdoorlatende platen zodat de Tante Door kippen een normaal dag- en nachtritme hebben. Dit in tegenstelling tot normale kippen die opgroeien in een stal met weinig bewegingsruimte en alleen het licht van een tl-buis.

Reden 2: Opgroeien onder ideale omstandigheden

De eerste drie weken in het leven van een Tante Door kuikentje wordt er alles aan gedaan om het voor het kuiken zo aangenaam mogelijk te maken. De temperatuur wordt aangepast zodat de stal lekker warm is. Ook krijgen de Tante Door kuikens speciaal kuikenvoer voorgeschoteld. De kuikens groeien hierdoor op in ideale omstandigheden.

Reden 3: Geen antibiotica toegediend

Het belangrijkste voordeel van de Tante Door kippen is dat zij absoluut geen antibiotica en groeibevorderaars toegediend krijgen. De kippen beschikken de hele dag over vers water en gestrooide granen zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. Zo blijven de Tante Door kippen lekker in beweging. De bemesting van de kip is 100% plantaardig met mineralen en vitaminen.

Verder krijgen de Tante Door kippen als eerste in Nederland voer zonder coccidiostatica. Coccidiostatica wordt toegevoegd aan het voer om de ziekte coccidiose tegen te gaan, dit is een veel voorkomende pluimveeziekte wereldwijd. Het grote nadeel van coccidiostatica is dat er aanwijzingen zijn gevonden dat het gebruik hiervan kan leiden tot resistentie tegen bepaalde antibiotica die voor de mens gebruikt worden.*

Tante Door kippen krijgen nu een product (TriOlus) dat bestaat uit verschillende natuurlijke ingrediënten, welke leiden tot een betere (darm)gezondheid. Dit maakt coccidiostatica compleet overbodig** want onze kippen zijn sterk genoeg om de ziekte zelf te overwinnen!

*Dit blijkt uit een onderzoek van Noorse Wetenschappelijke Comité voor Voedselveiligheid (VKM) naar de risico’s van het gebruik van coccidiostatica.

**Dit blijkt uit onderzoek van Olus Plus naar het gebruik van TriOlus.

Reden 4: Minimale stress

Doordat de Tante Door kip opgroeit en wordt verwerkt in Nederland is er minimaal transport voor nodig. Het transport zorgt bij de kippen voor veel stress. De Tante Door kippen worden met de hand gevangen en rustig getransporteerd. Vervolgens worden de kippen verdoofd geslacht, onder het toeziend oog van een keurmeester van de overheid. Dit zorgt voor minimale stress voor de Tante Door kippen. Minimale stress bevordert de smaak van de kippen.

Bezoekje brengen

Het fijne aan Tante Door kippen is dat het moederbedrijf transparant is. Geen vreemde omstandigheden of mooie praatjes. Op de website van Tante Door kun je bijvoorbeeld via een live fotobeeld recente afbeeldingen van de stal bekijken. Om de minuut verschijnen er nieuwe foto’s. Zo kun je zien hoe de Tante Door kippen verzorgd worden en opgroeien.

Wil je de beroemde kippen liever in het echt zien? Ook dat kan en mag. De stal van Tante Door staat namelijk open voor bezoekers. Tijdens dit bezoek krijg je een rondleiding door één van de enthousiaste medewerkers en zie je met eigen ogen hoe de Tante Door kippen leven.

Het geheim van Alan & Pim’s

Na het lezen van bovenstaande redenen is wel duidelijk waarom onze kip zo overheerlijk is. De Tante Door kippen zijn extra mals en sappig dankzij de ideale omstandigheden waarin de kippen leven.

De Tante Door kippen worden bij ons gekruid en aan het spit gegaard. Zo ontstaat de échte Alan & Pim’s kip. Er zijn diverse smaken om uit te kiezen, zoals Alan & Pim’s Kruiden, Provencaals, Bitter Sweet BBQ en Thais.

Heb je al trek gekregen? Alan & Pim’s heeft op dit moment alleen een vestiging in Utrecht waar je kunt genieten van heerlijke Tante Door kip aan het spit in Utrecht. Of probeer onze kipburger, kippeling, kipbitterballen of huisgemaakte side dishes.

See you!

Heb je onze beoordelingen al bekeken?

alan en pims kiprestaurant

Friethoes

Onze overheerlijke frieten halen wij bij het Friethoes in Haarlem. Bij het Friethoes gebruiken ze niet altijd dezelfde aardappels, maar ze zijn steeds op zoek naar de beste aardappels van het moment. Dit zorgt ervoor dat frieten die we bij Alan & Pim’s serveren altijd lekker en vers zijn. De frieten worden in hun eigen FrietFabriek gesneden, waarna ze gebakken worden in een speciale mix van oliën en kruiden. Geen gedoe met toevoegingen of behandelingen: gewoon goede 100% aardappelfrieten. Daar houden we ook van bij Alan & Pim’s!